søndag den 22. februar 2015

Desinfektion af iPhone eller iPad

Din iPhone er en bakteriebombe og det kan være svært at desinficere den

Du bliver nok ikke glad for at høre det, men din iPhone er en bakteriebombe. Hvis du ovenikøbet er en af dem der tager den med på toilettet, kan du være næsten sikker på at den er fyldt med afføringsbakterier.

Lækkert ikke ?

Inden du løber ud for at dyppe din Ipad i husholdnings sprit bør du læse dette indlæg til ende.Problemet er nemlig at det kan være meget svært at desinficerer din iPhone eller iPad, uden at ødelægge overfladebelægningen på skærmen.

Apples anbefalinger om rengøring af iPad og iPhone

Apple anbefaler at man rengører sin iPhone eller IPad med en let fugtig fnugfri klud og fraråder at bruge rengøringsmidler. Især rengøringsmidler med slibemidler. Hvad de ikke skriver er hvad man så skal gøre for at desinficerer iPaden eller iPhonen.

Desinfektion af iPad med swipes

En gruppe af amerikanske forskere har undersøgt forkellige metoder til desinfektion af iPads. Formålet med undersøgelsen var finde den mest effektive metode til desinfektion af en iPad uden at beskadige iPaden. Forskerne fandt ud at desinfektions-swipes af mærket Sani-Cloth CHG 2% var den mest effektive metode til desinfektion og at de selv ved gentagende brug ikke beskadigede iPad'en.

Desinfektion af iPhone med UV-lys

Får man nervøse trækninger ved tanken om at skulle bruge en desinfektionsmetode, der involverer alkohol til at rengøre iPaden eller iPhonen, kan man vælge en mere højteknologisk tilgang. 
Firmaet Phonesoap har udviklet en maskine, der ved hjælp af UV-lys dræber bakterierne på din iPhone. Teknikken er velkendt fra mange storkøkkener, der uden for arbejdstid er badet i UV-lys og skulle levere en effektiv desinfektion af dit iDivice.

Undgå af behovet for desinfektion opstår

Uanset hvilken metode man foretrækker, er der sund fornuft i at forebygge at behovet for at desinfektion opstår. Ved at følge følgende råd begrænser du mængden af bakterier på din iPhone eller iPad:
  1. Undgå at bruge din telefon eller tablet på toilettet eller i andre bakteriefyldte miljøer
  2. Tør din iPhone eller iPad af med det samme hvis den bliver beskidt
  3. Vær grundig med din håndvask. Det du har på hænderne kommer også på din iPhone eller iPad
Hvis du har andre gode tips til desinfektion af iPhone eller iPad, er du velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar